Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράκαμψη Διδύμων

22 Αυγούστου, 2009

didima pass 2 copy

Επιτέλους !! μετά από τόσα χρόνια κάποια έργα γίνονται προς την καλυτέρευση του οδικού δικτύου της Επαρχίας Ερμιονίδος .

Για χρόνια ο δρόμος που οδηγούσε από και προς την επαρχία μας στο  Σοφικό και μέσω αυτού στην Αθήνα ήταν (και είναι )γεμάτος στροφές με μεγάλη επικινδυνότητα , η αρχή έγινε με την δίοδο από το χωριό Κολιάκι προς το δρόμο της Επιδαύρου – Κορίνθου ,πράγμα που συντόμευσε την διαδρομή όχι όμως και την επικινδυνότητα ως προς τις στροφές .

.

Ήταν όμως θετικό παρά την αντίδραση που είχε από τους μαγαζάτορες στο Λυγουριό ,κατάλοιπα βέβαια συμφεροντολογικών αντιλήψεων και λανθασμένου τοπικισμού .

goodluck

Μετά ακούγαμε διάφορες υποσχέσεις για την δημιουργία τούνελ που θα διαπερνούσε το Όρος Δίδυμα ,σίγουρα δεν είμαστε αφελείς για να το πιστέψουμε ,άλλωστε είναι ενδεδειγμένη πολιτική να τάζουν σε μελλοντικούς χρόνους μεγαλεπήβολα έργα που πότε δεν θα γινόντουσαν.

.

Εδώ ολόκληρη Πελοπόννησος και μόνο ένα»ταλαίπωρο»  τούνελ λειτουργούσε στο Αρτεμίσιο ήταν και Εθνική οδός με διόδια ,και θα κατασκεύαζαν τούνελ στα Διδύμα ;

.

Μετά από χρόνια απραξίας εσκεμμένης η μη ,έγινε πραγματικότητα η παράκαμψη των Διδύμων .

Μια εντελώς λανθασμένη η “σκόπιμη” χάραξη που επέβαλε στα αυτοκίνητα να περνάνε από την πεδιάδα των Διδύμων με ανώτατο όριο ταχύτητάς τα 50 Χλμ ( ;;)και μετά να ανέρχονται τις “μαρτυρικές” στροφές μέχρι την Κιάφα.

.

Ο δρόμος εκτός ότι συντομεύει είναι σίγουρα και ασφαλέστερος και ποιο ξεκούραστος , χρειάζεται ακόμα πλευρικές μπάρες .

Αν και υπήρχαν αντιδράσεις δικαιολογημένες ως προς ένα σημείο ,δεν μπορεί να μην αναπτύσσεται και να εξελίσσεται ένα οδικό δίκτυο χάριν τοπικών συμφερόντων ,ο δρόμος αυτός εξυπηρετεί όλη την Επαρχία Ερμιονίδος και πλήθος επισκεπτών ,ούτε μπορούμε να παραβλέψουμε τα τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί και σε αυτήν την διαδρομή .

.

Η χάραξη δρόμων κύριο μέλημα έχει την ασφαλέστερη ,ξεκούραστη και συντομότερη διαδρομή και όχι ποια χωριά θα εξυπηρετεί .

.

Όχι βέβαια ότι λύθηκε το πρόβλημα με το οδικό δίκτυο ,το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι την Τραχεια θέλει και αυτό βελτίωση ,ούτε είναι ευχάριστό να βλέπεις τα μπάζια από την διάνοιξη πάνω στην πλαγιά του Διδύμου , θα μπορούσαν να είχαν πολύ λιγότερη επιβάρυνση στο τοπίο άλλωστε μηχανήματα υπάρχουν για αυτό .

.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν στην διάνοιξη του δρόμου από Κολιάκι προς Γαλατά ως προς την εναπόθεση μπαζών προς την πλαγιά , και εκεί υπήρχαν αντιδράσεις όχι για την περιβαλλοντολογική επίπτωση ώς έπρεπε αλλά  για την οικονομική επίπτωση που θα είχαν οι μαγαζάτορες στην Τραχειά.

.

Πέρα από της γκρίνιες όμως ο δρόμος τουλάχιστον για τέσσερα χλμ είναι γεγονός ,περιμένουμε και τον δρόμο Λυγουριό Ναύπλιο ,και καμιά νέα μελέτη για το υπόλοιπο δρόμο .

orig_funny_pictures_driver

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

No comments yet

Σχολιάστε