Skip to content

Η «Σίβυλλα» και η Κορακιά

Αύγουστος 24, 2009

no_swimming_sign 541836914_b73a784771 donottouch.jpgdo-not-continue

..Διαβάσαμε :την Σίβυλλα από το Βήμα της Κυριακής με το γνωστό γλαφυρό τρόπο της ,να περιγράφει την εναγώνια προσπάθεια τους να προσεγγίζουν μια από τις παραλίες της Κορακιάς και να κάνουν μπάνιο, πράγμα δύσκολο  γιατί η παραλία θεωρείται  «ιδιωτική «.

.


Βέβαια η νέα μόδα στην περιοχή μας είναι εκτός από το σύνηθες μάντρωμα των κτημάτων ,να μαντρώνουν εξίσου καλά και τις παραλίες που εκτός από την αμμουδιά ,βάζουν παράνομα σημαδούρες στην θάλασσα ανοιχτά από τον κόλπο οριοθετώντας  και την θάλασσα ,

έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να πλησιάσει ούτε και με σκάφος ,όταν δε πλησιάζεις στην παραλία η οποία είναι κυριολεκτικά μέρος του κτήματος με τα ανάλογα λιμενικά έργα και εξέδρες ,ξαπλώστρες νιώθεις λες και μπήκες στην πισίνα του .

.


Βέβαια εντός του αιγιαλού κανένα κτίσμα δεν δικαιολογείται ,ούτε υπάρχει ιδιόκτητο καθεστώς ,ούτε ξύλινες κατασκευές (αυτές μόνο με άδεια Λιμενικής αρχής )και για συγκεκριμένο λόγο και χρόνο .

.


Στην περιοχή μας το καθεστώς της καταπάτησης αιγιαλού είναι σύνηθες ,η νοοτροπία ότι και η θάλασσα μπροστά από την βίλα μου μου ανήκει ,  πράγμα που το αντιλαμβάνεσαι με μια απλή βόλτα με σκάφος .

.


Είναι αρκετά διαδεδομένη στους ιδιοκτήτες και στους μέλλοντες αγοραστές της περιοχής πολυτελών κατοικιών ,φυσικό άλλωστε αφού δεν υπάρχουν οργανωμένες αντιδράσεις και καταγγελίες που θα συμμάζευαν έστω και λίγο αυτό το υπερχειλίζων θράσος ,

Η Εγκύκλιος προς τις λιμενικές αρχές

.

Νόμος 2971 -Αιγιαλός παραλία και άλλες διατάξεις

.

1. Ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και

ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται.

.

3. Ο κύριος προορισμός των ζωνών αυτών είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς

αυτές.

.Κατεξαίρεση ο αιγιαλός, η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη μπορούν να

χρησιμεύσουν για κοινωφελείς περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς και για απλή

χρήση της παραγράφου 1 του άρθρου 13, καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση υπέρτερου

δημοσίου συμφέροντος.

.

4. Στον αιγιαλό, την παραλία, την όχθη και την παρόχθια ζώνη δεν επιτρέπεται η κατασκευή

κτισμάτων και εν γένει κατασκευασμάτων, παρά μόνο για την επιδίωξη των σκοπών, που

αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.

.


Εμείς περιμένουμε κάποια στιγμή να εφαρμοστεί αυτός ο ρημαδονόμος !!!!!

bird-on-no-bird-sign

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to FurlAdd to Newsvine

Advertisements
2 Σχόλια leave one →
 1. Ερμής Π. permalink
  Μαρτίου 9, 2010 2:42 πμ

  Κκ Αγνωστε

  Κατ αρχάς συγχαρητήρια που θίξατε αυτό το θέμα , το οποίο σιγουρα είναι και πολύ σοβαρό καθώς μιλάμε για εγκλημα!
  Πριν ακόμα φύγω απο την επαρχία μόνιμα είχα να θυμάμαι παραλίες ανοιχτες , διχως μπαρες διχως τείχους (που στην προκειμένη περίπτωση φρούρια) . Θυμάμαι τους πολίτες της επαρχίας αλλά και τους τουρίστες να χαίρονται τις παραλίες μας , θυμάμαι μια εύκολη πρόσβαση σε αυτές !
  Ο λόγος που γράφω το συγκεκριμένο σχόλιο στο blog σας είναι γιατι τώρα που ξαναγυρισα στα εδάφη που μεγάλωσα ήταν όλα τελείως διαφορετικά!

  Το καλοκαίρι του 2009 ήθελα να επισκευθώ την παραλία σεντόνι , οπου μικρός έπαιζα στα ρηχά νερα , και πήγα μόνο για να θυμηθω εκείνα τα χρόνια. Φτάνοντας στην περιοχή το μόνο που αντίκρυσα ήταν κάτι απέραντοι τοίχοι που επεκτείνονταν μέχρι την πετροθάλασσα! Αφού προχώρησα περίπου 2χλμ με τοιχους δεξια και αριστερά βρήκα μια είσοδο προς την παραλία όπου το πλάτος της ήταν το πολύ 1,5 μετρα περίπου . Ίσα ισα που χώρούσε το αμάξι.. Φτάνοντας λοιπόν στην υπέροχη αυτη παραλία (όπως τη θυμόμουν εγω!) απεπλίστηκα . Ειδα μια παραλία νεκρή οπού μόνο εγώ βρισκόμουν εκεί και κάτι γλάροι! Μεσα στην απελπισία μου έφυγα με προορισμό την αμέσως επόμενη παραλία μεταξύ σεντονιού και πετροθαλασσας. Για κακή μου τύχη λοιπον ο δρόμος δεν υπήρχε καν. Ήταν κλειστος απο ένα τείχος πανω απο 2 μετρα . Κάποιος κύριος λοιπόν έχει φράξει την παραλία και εγώ όπως και πολλοί άλλοι δεν μπορουν πλέον να κάνουν μπάνιο σε αυτήν την παραλία! Μόνο οι κύριοι που την έκλεισαν!
  Που είναι λοιπόν η τοπική αυτοδιοικηση ? Που είναι οι λιμενικές αρχές? Πού είναι η πολεοδομία? Που είναι αυτο το κράτος!!!! Με τι χαρτιά και με ποιό δικαίωμα αυτοι οι κύριοι έκλεισαν και έχτισαν τον αιγιαλό?
  Είμαι σίγουρος πλέον για δυο περιπτώσεις ! Ή οι κάτοικοι αυτής της επαρχίας έχουν πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο ή γίνονται μουγγοι αυτόπτες μάρτυρες αυτού του εγκλήματος βοηθόντας έτσι κάποιους κυριους να καταπατούν ανεξελεγκτα ότι έχει αφήσει σε όλους μας η μητέρα φύση! Και βέβαια όταν βλέπεις ένα έγκλημα και δεν μιλάς γινεσαι αυτόματα συνένοχος και συνεργάτης αυτού που το διαπράττει! Αν συμβαίνει το δεύτερο , τοτε συγχαρητήρια κύριοι!!!!

  Μετά τίμής και με σεβασμό
  Ερμής Π.
  Εφεδρος Αξιωματικός (Τ.Θ.)

 2. portoheli permalink
  Μαρτίου 26, 2010 10:58 πμ

  Σας ευχαριστώ για το δεικτικό σας σχόλιο ,τι να πούμε παραπάνω για αυτήν την συντελούμενη αλητεία ….

  Στην περιοχή αυτή όντως πλέον οι λαμογιές με τις καταπατήσεις του αιγιαλού όπως και σε όλη την υπόλοιπη ακτογραμμή μέχρι την «κορακιά» είναι εκτός από θρασύτατα ευρηματικές και εξοργιστικές .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: